Известие

Collapse
No announcement yet.

Тракане някъде от към пистовият ремък 156 SW 2.4 JTD 140 ph

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от stu Покажи съобщение
    И колко е нормалното напрежение.
    14V
    sigpic
    Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
    156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
    147 JTDm 140-Малката манекенка
    GT- JTDm 150

Comment

А какво общо с проблема може да има това дали алтернатора зарежда нормално?
      Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDmQ 200 к.с.

Comment

Първоначално публикувано от stu Покажи съобщение
        А какво общо с проблема може да има това дали алтернатора зарежда нормално?
        Я сподели в кой сервиз ходиш?
        sigpic
        GT- JTDm 150

Comment

В сервиза в който ходя ми казаха, че ролката на алтернатора ми е здрава но след изчетеното тук на своя глава им казах да я сменят!!!!И излишно се набутах с пари за труд и нова ролка.

Comment

Първоначално публикувано от kiko73 Покажи съобщение
            Ами палиш, забиваш и мултицета на клемите на акумулатора и четеш какво пише
            Аз имах нещо друго в предвид , но благодаря за обяснението , точно като за първолак, дори по точно за като за малоумник.
            p.s. Моят мултицет е със скала и малко трудно ще прочета какво пише!!!

Comment

сори, просто с колегите искаме да изясним къде е проблема, с моя въпрос имах предвид дали алтернатора работи коректно, да не би да се товари самия алтернатор и от там да идва проблема, пък и това е форум за взаимопомощ, всеки сам си взима решенията, номоже съветите тук да са полезни също така..
              147 JTD

Comment

Според мен проблема може да се окаже,че ремъкът е по дълъг и смятам да го сменя тези дни.

Comment

stu,мисля че те посъветвах ТИ да провериш за себе си дали работи въпросната ролка.Думите ти малко обиждат...в смисъл че заради нас в частност мен си се прекарал с определена сума.Колкото до ремъка за 140 к.с. е 1740.
                  sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Никой не се опитвам да обидя, най малкото защото имам глава на раменете и смятам, че взимам решенията си напълно самостоятелно.Решението да сменя въпросната ролка дойде след доста четене за подобни проблеми и в 70-80% от случаите наистина проблема е бил точно от нея.Уви, при мен не се получи и сметнах за редно просто да споделя , че съм се набутал , колкото и глупаво да изглежда от моя страна.А аз наистина се обидих но не на теб, а на някой друг, то се подразбира от предните ми постове.

Comment

Първо да се извиня за спама.
                      Linkestis няма как да си виновен за това, че колегата си е купил ролка. Това е форум, не е сервиз. Всеки дава съвети, но и всеки си има глава на раменете и си решава какво да купи на своя глава и какво не. За това са сервизите, за да видят кое е за смяна и кое не и да извършат ремонта.

Едит: В предния пост и колегата тва казва, но сме ги пуснали в една и съща минута...
                      156 2.0TS 155hp; Suzuki GSX-R600

Comment

Първоначално публикувано от danniel Покажи съобщение
                        Първо да се извиня за спама.
                        Linkestis няма как да си виновен за това, че колегата си е купил ролка. Това е форум, не е сервиз. Всеки дава съвети, но и всеки си има глава на раменете и си решава какво да купи на своя глава и какво не. За това са сервизите, за да видят кое е за смяна и кое не и да извършат ремонта.

Едит: В предния пост и колегата тва казва, но сме ги пуснали в една и съща минута...
                        И да добавя когато извършат диагностициране на проблем и сменят част ако не са уцелили да си поемат разходите
                        0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                        sigpic
                        Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                        Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщение
                          stu,мисля че те посъветвах ТИ да провериш за себе си дали работи въпросната ролка.Думите ти малко обиждат...в смисъл че заради нас в частност мен си се прекарал с определена сума.Колкото до ремъка за 140 к.с. е 1740.
                          Гледам, че в АХМ ремъка го дават 1760!!!

Comment

На Гейтс е 6РК1740 за 140к.с. Някои слагат на 136к.с. 6РК1736
                            За това сваляш твоя ремък и отиваш с него и мериш.Това АКО си сигурен че преди това си бил с правилния размер!!!

Онлайн каталога на АХМ го използвай за ориентир

Защото за 166-140к.с. го дават 6РК1738 ама не е
                            Last edited by Linkestis; d.m.y г., 20:50.
                            sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
                              И да добавя когато извършат диагностициране на проблем и сменят част ако не са уцелили да си поемат разходите
                              Да де, но за съжаление повечето ще ти изкарат от 10-кладеница вода, само и само те да са прави.......
                              "Гадно, но няма как".....
                              sigpic
                              GT- JTDm 150

Comment

Съмнява ме , че съм с по дълъг ремък и затова обтегача не може да опъне максимално ремъка.Добре, какво се случва когато има повече консуматори-алтернатора се натоварва и натяга ремъка и абсолютно всички вибрации изчезват.На всякъде където съм чел за проблеми с демферната шайба проблемът е още по голям когато се включи климатроник или нещо друго натовари ремъка а при мен е точно обратното.По пътя на логиката се оказва ,че ремъкът не е достатъчно натегнат.
                                Attached Files

Comment

Working...
                                X